sunnuntai 8. tammikuuta 2012

NEUVOJA

Ihmissuhdekiemuroissa olen aina luottanut siihen, että asiat ratkeavat kunhan vain pohdin asioita mahdollisimman monen ihmisen kanssa, mutta en hiisku sanaakaan henkilölle, johon ongelmani liittyy. Suora puhe ongelmanaiheuttajasta, sille kehen ongelma liittyy olisi monen mielestä tietenkin helpoin ratkaisu, mutta kuinka paljon vaikeampaa onkaan puhua suoraan sille ihmiselle, jonka kanssa ongelma on ilmennyt. Yhden käden sormissa pystyn laskemaan kuinka monta kertaa olen ottanut ongelman esiin ongelmallisen ihmisen kanssa. Näitä muiden kanssa pohdittuja ja ratkottuja ongelmia ja ongelmallisia ihmissuhteita ei saa laskettua, vaikka ottaisi kaverinkin sormet ja varpaat mukaan.



Mitä olen oppinut muiden kanssa aisioita puidessani? En ainakaan mitään siitä, mitä ongelman ratkaisu todellisuudessa on. Sen sijaan olen saanut sen sata erilaista neuvoa ja miljoonia tapoja ratkaista ihmissuhdeongelmani. Olenko koskaan käyttänyt muiden antamia neuvoja hyväkseni? Enpä juurikaan, mutta en silti väitä että kaikki keskustelut ja pohdinnat olisivat olleet turhia. Uusi keskustelu ja näkökulma avaavat juttua uudella tavalla, puhe on myöskin parasta terapiaa.

Todellisuudessa en siis ehkä haekaan neuvoja tai ratkaisuja ongelmiini muiden ihmisten neuvoista. Haluan vain että joku kuuntelee ongelmaani ja koettaa parhaansa mukaan neuvoa, oli neuvoista sitten hyötyä tai ei. Hyötyä tai ei, pitkät keskustelut keskellä yötä ovat aina viihdyttäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti